• Optic Alain

De monturen van Monkeyglasses®️Het Zweedse merk Monkeyglasses®️ werd in 2009 geboren met een wachtwoord: "Look good while doing good", met andere woorden: "Stijl hebben door een goede daad te doen". Dit merk is bedoeld voor brildragers die zich bewust zijn van het belang van het veranderen van de manier waarop we consumeren. De firma Monkeyglasses® is erg gericht op zero-waste, en vooral het afval van de productie van frames wordt nieuw leven ingeblazen door het te transformeren in accessoires.


De meeste Monkeyglasses®️ zijn gemaakt van biologisch afbreekbare grondstoffen zoals katoenacetaat, dat bestaat uit meer dan 95% katoenbloemen en houtpulp. De karakteristieke brillendoosjes zijn ook speciaal gemaakt voor gerecycled papier Monkeyglasses®.


Er is slechts 266 gram C02 nodig om een Monkeyglasses®-montuur te maken en alle leveranciers van Monkeyglasses® voldoen aan de richtlijnen van het Global Compact van de Verenigde Naties over maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Het bedrijf is van mening dat duurzaamheid voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht budget, leeftijd of grootte. Monkeyglasses® biedt zowel een stijlvol als betaalbaar en duurzame keuze voor de bewuste consument. Een kinderbril helpt jongere generaties om duurzaam te zijn. Op deze manier heeft iedereen de kans deel uit te maken van de oplossing, in plaats van het probleem, als het gaat om het bouwen van een betere toekomst voor de planeet en de komende generaties.


Elk jaar worden duizenden wilde orang-oetans het slachtoffer van de vernietiging van hun tropisch bos in Borneo. Monkeyglasses® is zeer betrokken en ondersteun savetheorangutan.org, een organisatie die werkt om veel orang-oetans te helpen terug te keren naar het wild, waar ze vandaan komen.


Brillen zijn producten die over het algemeen een lange levensduur hebben. Het voorschrift voor de benodigde lenzen kan veranderen, maar dat betekent niet dat het montuur niet langer geldig is. Minder rijke mensen over de hele wereld hebben ook een bril nodig en Monkeyglasses® helpt deze oude bril te verzamelen voor de Deense organisatie Syn For Sagen I Afrika, deze vereniging brengt oude brillen naar mensen in nood door vrijwilliger opticiens en zo een nieuw leven geven aan deze frames terwijl een glimlach wordt gegeven aan de meest kansarmen. Als de levensduur van een paar Monkeyglasses® ten einde is, is het gemakkelijk te recyclen dankzij de biologisch afbreekbare materialen die worden gebruikt.

bron : https://www.monkeyglasses.com/about/about-monkeyglasses.html


Ontdekt de monturen Monkeyglasses® bij Optic Alain!


#opticalain #opticalainbxl #opticienlaeken #monkeyglasses #technop #sustainable #sustainableeyewear #eyewear #qualityglasses #qualityframes #qualitysunglasses #qualitylenses #qualityservices #bruxelles #brussel #laeken #dewand #quartierdewand

30 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout